Fašiangy

Tradičné fašiangové slávnosti + domáca zabíjačka
PROGRAM

o 10:00 hod.                          Folklórny sprievod

od 9:00 hod.                          Tradičná liptovská zabíjačka

o 11:00 – 12:20                      Odborný edukačný program – chov, choroby  a kvalita mäsa ošípaných (trvanie jednej prednášky 15 – 20 min.)
alebo o 14:00 – 15:20

Téma : Vieme, aké mäso kupujeme? 

Ing. Martina Gondeková PhD. /NPPC-VÚŽV Nitra/

Téma: História chovateľov ošípaných od „revolúcie 1989“      

Ing. Julián Škerlík /Zväz chovateľov ošípaných na Slovensku – družstvo /ZCHOS-D/

Téma : Zdravotné riziká konzumácie mäsa

Prof. MVDr. Slavomír Marcinčák PhD  /UVLF v Košiciach/

Téma : Choroby domácich ošípaných a ich prevencia /infekčné, neinfekčné, parazitárne/

MVDr. Ladislav Stodola /KVL SR/

Pre detského návštevníka je pripravená výroba fašiangových masiek

Informácie o podujatí: www.skanzenpribylina.sk

Instagram

#zilinskyturistickykraj