Tradičné fašiangové slávnosti + domáca zabíjačka
PROGRAM
o 10:00 hod. Folklórny sprievod
od 9:00 hod. Tradičná liptovská zabíjačka
o 11:00 – 12:20 Odborný edukačný program – chov, choroby a kvalita mäsa ošípaných (trvanie jednej prednášky 15 – 20 min.)
alebo o 14:00 – 15:20
Téma : Vieme, aké mäso kupujeme?
Ing. Martina Gondeková PhD. /NPPC-VÚŽV Nitra/
Téma: História chovateľov ošípaných od „revolúcie 1989“
Ing. Julián Škerlík /Zväz chovateľov ošípaných na Slovensku – družstvo /ZCHOS-D/
Téma : Zdravotné riziká konzumácie mäsa
Prof. MVDr. Slavomír Marcinčák PhD /UVLF v Košiciach/
Téma : Choroby domácich ošípaných a ich prevencia /infekčné, neinfekčné, parazitárne/
MVDr. Ladislav Stodola /KVL SR/
Pre detského návštevníka je pripravená výroba fašiangových masiek
Informácie o podujatí: www.skanzenpribylina.sk