Tip na 5 obľúbených fotogenických miest v Žilinskom kraji

Žilinský kraj ponúka mnoho nádherných a dychberúcich miest. Do článku sme vybrali 5 miest regiónu Žilina, kde si každý fotograf príde na svoje.


Lavička Gardeon

Už pri príchode do Kláštora pod Znievom z diaľky vidieť obrovskú drevenú lavičku na lúke nad dedinou. Megalavička má výšku 3 metre a dĺžku 5 metrov. Skutočne neprehliadnuteľná lavička na prvý pohľad aj „posed“ vyzerá ako nábytok z krajiny obrov.

Náš tip: Na odfotenie s lavičkou nepotrebujete špičkový foťák ani vybavenie. Prídite sem počas západu slnka a vychutnajte si zábery, ktoré sa núkajú samé.

Trasa: Trasa je jednoduchá a nenáročná, vhodná aj pre deti. Z obce Kláštor pod Znievom prejdete okolo futbalového ihriska a pokračujete hore do kopca. Megalavičku o chvíľu uvidíte. K lavičke sa dá prísť aj z obce Slovany, po lesnej ceste popri lese. Obe trasy zvládnete približne za 30 min.


Siná

Siná patrí medzi menej známe vrchy, no napriek tomu je priraďovaná k najkrajším končiarom pohoria Nízke Tatry.  Vďaka nadmorskej výške 1 560 m. n. m. a polohe je Siná obľúbeným cieľom turistov, umožňujúca krásne výhľady na okolie Liptovskej kotliny a Liptovskú Maru.

Okrem okolitých vrchov sa turisti môžu potešiť výhľadom na Západné Tatry, Oravské Beskydy, Chočské Vrchy či Oravskú Maguru.

Príďte si spraviť krásne fotky s jedinečným výhľadom. Toto miesto je na zábery ako stvorené.

Trasa: Cesta približne 8 km dlhá, s miernou náročnosťou vedie po žltej značke. Kľúčovými bodmi trasy sú miesta ako Demänovská jaskyňa slobody, parkovisko – Radovô (Radovská dolina) – sedlo Sinej – Repiská a Siná.


Rozhľadňa Tábor

Rozhľadňa Tábor s nadmorskou výškou 697 m n.m. je turistický cieľ vhodný pre rodiny s deťmi. Trasa na vyhliadku nie je náročná. Spojiť si ju môžete napríklad aj s opekaním.

Vyhliadka je zhotovená z drevenej konštrukcie a má 4 poschodia. Hneď vedľa rozhľadne sa nachádza altánok so stolami a ohniskom. Z rozhľadne si vychutnáte krásny výhľad na pohorie Malej Fatry. Môžete vidieť aj Veľký a Malý Rozsutec, Stoh, Chleb alebo Veľký Kriváň.

Fotka s rozhľadňou, alebo na nej? Fotogenickosť tohto miesta nemusíme ani opisovať 🙂

Trasa: Trasa po modrej turistickej značke začína na železničnej stanici Kysucké Nové Mesto. Výstup na Rozhľadňu Tábor odtiaľ trvá približne 1 hodinu. Cesta najprv po panelovke okolo vodojemu, ďalej pokračuje po lesnom chodníku priamo až pred rozhľadňu.

Alternatívou na približne 1 hodinu a 30 minút je trasa z obce Nesluša.


Hojdačka Zázrivá

Medzi fotogenické miesta sme zaradili aj jednu z hojdačiek. O fotogenickosti tohto miesta niet pochýb. Na krásnom mieste s výhľadom na Rozsutec, Osnicu, Chleb i Kriváň sa aj dospelý môže premeniť na malé dieťa a nachvíľu sa zabaviť, schovať do krásy prírody a lietať na hojdačke do výšin. Vyskúšajte tento relax a balzam na dušu.

Trasa: Od parkoviska pod skalným bralom vedľa autobusovej zastávky v obci Zázrivá sa k hojdačke nad Zázrivou na skalnom brale dostanete približne do 30 minút.

Od parkoviska prejdite približne 200 metrov a dostanete sa ku kraju lesa a lúke. Potom sú 2 možnosti. Môžete to vziať krížom cez lúku hore kopcom na hrebeň čo je kratšia (15 minút) cesta ale za to strmá a náročná.

Druhou možnosťou je pokračovať po ceste a na jej konci odbočiť vpravo popri domoch na ten istý hrebeň. Ak sem chcete na výlet vziať aj deti, odporúčame druhú možnosť.


Rozhľadňa Terchovské srdce

Na mieste, kde v minulosti stála rekvizita šibenice pre legendárny film Jánošík, dnes stojí krásna rozhľadňa nazývaná Terchovské srdce. Oči a dušu vám po výstupe na ňu pohladia najmä nádherné siluety Malého a Veľkého Rozsutca, Boboty, Tiesňavy či Obšívanky a Sokolie. V blízkosti sa nachádzajú lavičky, posedenie a mnohých zláka fotka pri Terchovskom srdiečku, s panorámou Veľkého Rozsutca.

Trasa: Z centra obce Terchová vedie dobre značený chodník. Za supermarketom Lidl odbočíte doľava na modrú turistickú značku, z ktorej sa následne odpojíte doprava na náučný chodník. Odtiaľto je to už iba na skok priamo až pod rozhľadňu.

Tak neváhajte a vyberte sa na jedno z týchto magických miest, ktorého krásy Žilinský kraj ponúka!

Podeľte sa o vaše fotky s priateľmi na sociálnych sieťach a označte nás @zilinskyturistickykraj! ♥


Oblasť: Žilinský kraj
Dĺžka čítania: 5 min




Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Hodnotenia a komentáre





Mohlo by Vás zaujímať